Për të dhënë një kontekst, sipas Google, “fjalët kyçe SEO janë fjalët dhe frazat kryesore në përmbajtjen e uebit që bëjnë të mundur që njerëzit të gjejnë faqen tënde përmes motorëve të kërkimit. Një faqe në internet që është e optimizuar mirë për motorët e kërkimit ‘flet të njëjtën gjuhë’ si tipologjia e mundshme e vizitorëve, me fjalë kyçe SEO që ndihmojnë në lidhjen e kërkuesve me faqen tuaj.”

Për shembull, le të themi se po shkruani për mundësitë vullnetare në Shqipëri dhe zgjidhni fjalën kyçe “vullnetarizëm”. Artikulli juaj mund të ketë pak shanse për t’u renditur në motorët e kërkimit pasi “vullnetarizmi” është fjalë që ka vëllim të lartë kërkimi. Sidoqoftë, nëse përdorni një fjalë kyçe me “bisht të gjatë” siç janë “programet vullnetare Shqipëri”, postimi juaj ka shans shumë më të mirë për të konkurruar në rrjet.

Lexoni edhe 3 Arsye përse keni nevojë për një blog të shkruar shkëlqyeshëm për organizatat jo-fitimprurëse

Sidoqoftë, kur shkruani përmbajtje një blog të ri, është e rëndësishme që të mos shkruani për Google; por shkruani për audiencën tuaj në sektorin jofitimprurës. Ka rëndësi të kesh një strategji SEO dhe fjalë kyçe, por është po aq e rëndësishme të shkruash përmbajtje që njerëzit duan të lexojnë. Google nuk do ta rendisë postimin tuaj nëse njerëzit nuk e lexojnë atë.

Lexoni edhe Çfarë “Duhet të bëni” kur shkruani blog për organizatat jofitimprurëse

Një gjë tjetër për të shmangur kur shkruani tekstin tuaj është optimizimi i tepërt për Google, ose përdorimi i tepruar i fjalëve kyçe. Mos i mbani fjalët kyçe në të gjithë postimin tuaj vetëm për të përmbushur kërkesat tuaja për SEO më të mirë. Kjo mund të pengojë lexueshmërinë.

Mesoni me shume per projektet tona

Shpresojmë që kjo seri postimesh të ketë qenë e dobishme për të mësuar saktësisht pse është e rëndësishme përmbajtja e vlefshme e blogut, dozat dhe ato që nuk duhet të shkruani, përmbajtja dhe këshilla për të kuptuar se për çfarë të shkruani.

Nëse dëshironi të ndani përvojat tuaja personale me shkrimin e përmbajtjes së blogut, ju lutemi komentoni më poshtë.


1 Comment

Çfarë “Duhet të bëni” kur shkruani blog për organizatat jofitimprurëse · October 16, 2020 at 11:36 am

[…] Lexoni edhe Çfarë “Të Mos Bëni” kur shkruani blog për organizatat jo-fitimprurëse […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »