Gjeni frymëzim tek përvojat tuaja personale.

Kujtoni momentet që ju frymëzuan të merrni këtë mision. Cilat përvoja kryesore ju tërhoqën drejt kauzës? Edhe postimet në lidhje me problemet ose zgjidhjet që keni hasur në punën tuaj mund të jenë potencialisht të dobishme për dikë tjetër.

Për shembull, nëse organizata jofitimprurëse ishte në gjendje të mblidhte fonde nëpërmjet një fushate me kolegë dhe pjestarë të komunitietit lokal, ndani njohuritë tuaja dhe shkruani një postim në blog se si të tjerët mund të bëjnë të njëjtën gjë.

Lexoni edhe 3 Arsye përse keni nevojë për një blog të shkruar shkëlqyeshëm për organizatat jo-fitimprurëse

Lexoni blogje dhe ose lajme të tjera.

Shfletoni në internet për të parë se për çfarë po shkruajnë të tjerët. Ndonjëherë është e dobishme të lexoni thjesht tituj artikujsh në mënyrë që të merrni ide për një postim.

Gjithashtu, zbuloni se çfarë po ndodh në botë dhe shikoni se çfarë është trend, edhe nga Twitter ose Facebook. Pastaj formoni mendimet ose analizat tuaja, që kanë të bëjnë me kauzën tuaj, dhe shkruani për to.

Lexoni edhe Çfarë “Duhet të bëni” kur shkruani blog për organizatat jofitimprurëse

Krijo një seri postimesh në blog.

Ndonjëherë kur jeni duke shkruar një postim në blog, e kuptoni që në të vërtetë po shkruani dy postime. Gjithmonë mund të ndani postimet në dy ose më shumë dhe të krijoni një seri. Në këtë mënyrë ju mund të jeni më të plotë dhe gjithashtu të ofroni më shumë përmbajtje.

Gjithashtu mund të përfitoni nga kjo mundësi për të ftuar ekspertë të kualifikuar për të shkruar postime si pjesë e serisë tuaj.

Ndërveproni me audiencën tuaj.

Ndonjëherë njerëzit komentojnë në postimin tuaj me pyetje që mund të jenë të vështira për t’u përgjigjur. Përdorini këto komente, ose komentet në mediat sociale si një mundësi frymëzimi. Ndoshta mund të krijoni postime krejt të reja nga pyetjet dhe problematikat që njerëzit ngrenë në komentet e tyre.

Lexoni edhe Çfarë “Të Mos Bëni” kur shkruani blog për organizatat jo-fitimprurëse

Përdorni funksionin e “kërkimit të brendshëm”.

Audienca juaj përdor funksionin e brendshëm të kërkimit në faqen tuaj për të gjetur informacion. Me Google Analytics, ju mund të shihni termat që njerëzit po kërkojnë, të cilat mund t’ju japin frymëzim për postime të reja në blog.

Shpresojmë që kjo seri postimesh të ketë qenë e dobishme për të mësuar saktësisht pse është e rëndësishme përmbajtja e vlefshme e blogut, dozat dhe ato që nuk duhet të shkruani, përmbajtja dhe këshilla për të kuptuar se për çfarë të shkruani.

Mesoni me shume per projektet tona

Nëse dëshironi të ndani përvojat tuaja personale me shkrimin e përmbajtjes së blogut, ju lutemi komentoni më poshtë.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »